Runić: Zahvalnost Srbiji i Republici Srpskoj za donirani respirator

76
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić zahvalila je Srbiji i Republici Srpskoj za respirator doniran zapadnokrajiškim opštinama.

Runićeva je istakla da pomoć nije stigla od vlasti Federacije BiH, niti od Livanjskog kantona kome Drvar pripada.

– U ovoj teškoj situaciji pokucali smo na bezbroj vrata, ali je pomoć izostala. Jedina iskrena pomoć stiže nam iz Republike Srpske i Srbije na kojoj su Srbi povratnici neizmjerno zahvalni – rekla je Srni Runićeva.

Prema njenim riječima, bratske odnose Srbije i Srpske i pomoć Srbima u FBiH i ovaj put su pokazali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ona je podsjetila da se opština Drvar obratila Republici Srpskoj i Dodiku za nabavku respiratora, a tokom posjete Drvaru i lokalnom Domu zdravlja Vučić se sam uvjerio u kakvim uslovima rade medicinski radnici.

– Tokom posjete Drvaru predsjednik Vučić je obećao pomoć našem Domu zdravlja. U toku je rješavanje projektne dokumentacije za rekonstrukciju Hitne pomoći u Drvaru i grijanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi – naglašava Runićeva.

Runićeva je zahvalila i Novinskoj agenciji Republike Srpske, kao i Radio televiziji Republike Srpske koji su srcem uz srpske povratnike i koji, kako kaže, svakodnevno medijski pružaju podršku povratnicima u teškim vremenima.