„Ruska gazeta“: Dodik se zahvalio sportistima iz Srpske koji su učestvovali na Igrama BRIKS-a

32
Foto: @MiloradDodik/X

„Ruska gazeta“ izvijestila je o jučerašnjem prijemu sportista iz Srpske kod predsjednik Milorada Dodika, a koji su nastupali na minulim Igrama BRIKS-a, održanim u Rusiji.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je u srijedu selekciju Republike Srpske koja se vratila sa tri bronzane medalje sa Igara BRIKS-a. Dodik je obećao da će svi učesnici konkursa dobiti 10.000 KM, a oni koji osvoje nagrade 20.000, navodi „Ruska gazeta“.

– Nadam se da je iskustvo koje ste tamo stekli dragocjeno i pozitivno i da ste se takmičili na najvećem mogućem nivou. Ponosan sam na vas i u ime Republike Srpske vam se zahvaljujem na reprezentativnosti – prenio je pomenuti ruski medij izjavu predsjednika Srpske.

Reprezentacija Republike Srpske je na sportskim igrama BRIKS-a u Kazanju od 12. do 23. juna nastupala pod svojom zastavom i obilježjima. Republiku Srpsku je uspješno predstavljalo 64 sportista u osam sportova, navodi se još u tekstu „Ruske gazete“.

Takođe, „Gazeta“ je prenijela i izjavu šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanje Vulić.

– Neophodno je isključiti sport iz politike, organizovati događaje bez zabrane na osnovu nacionalnosti i ne dozvoliti političku diskvalifikaciju učesnika. Sport treba da ujedini narode i države, a ne da postane mehanizam političkog pritiska – izjavila je Sanja Vulić, a prenosi „Gazeta“.

Rusija je prvi put bila domaćin ovih takmičenja i ona su postala rekordna po mnogo čemu: 82 zemlje učesnice, 2.852 sportista, 387 medalja. U okviru događaja održan je i sastanak ministara sporta zemalja zajednice, koji je održan u proširenom formatu. Odlučeno je da domaćin narednih Igara bude Brazil, zaključuje se u tekstu „Ruske gazete“.