Ruska obavještajna služba: Pristalice Zapada, poslije Fica, pozivaju na likvidaciju Vučića i Orbana

5
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite kreću u otvoreni politički teror protiv svojih protivnika, saopštila je Spoljna obavještajna služba Rusije.

Kako se dodaje, pristalice zapadne elite u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju taj zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

– Pres-biro Spoljne obavještajne službe Ruske Federacije saopštava da dobijeni podaci ukazuju na rastuću ljutnju rukovodstva SAD i EU zbog objektivnog procesa promjene geopolitičke realnosti i jačanja pozicija nacionalno orijentisanih političkih snaga. Atentat na premijera Slovačke Roberta Fica 15. maja ove godine pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite, u uslovima u kojima ne uspijevaju da održe svoju hegemoniju „civilizovanim metodama“, prelaze na otvoreni politički teror protiv svojih protivnika. Takve odmazde imaju za cilj zastrašivanje onih koji ne misle isto – navodi se u saopštenju.

Napominje se da zločin nad Ficom nehotično upućuje na analogiju sa čuvenim ubistvima Martina Lutera Kinga i Ulofa Palmea, koji su pokušali da idu protiv mejnstrima.

– Na sreću, šef vlade Slovačke ostao je živ. Iza zvaničnih neiskrenih želja za ozdravljenjem Fica koje se čuju sa Zapada, krije se pravo lice globalističke sekte – njene pristalice u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – ističe se u saopštenju Službe.

U saopštenju se dodaje da se istraga terorističkog napada nastavlja. S tim u vezi, Služba napominje da SAD i njihovi evropski saveznici uporno pokušavaju da nametnu verziju da je napadač radio sam i bio nezadovoljan „padom nivoa demokratije u Slovačkoj“.

– Prema podacima koje je dobila Spoljna obavještajna služba Rusije, američke vladine agencije već pokušavaju da se uključe u istragu kako bi je usmjerili u „odgovarajućem pravcu“. Zadatak je da se isključi promocija teme političkog terorizma u Evropi i, tim prije, mogući spoljni trag u terorističkom napadu – ocjenjuje se u saopštenju.