Sastali se Đukanović, Bečić, Krivokapić i Abazović

14
Foto: gov.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarali su danas, između ostalog, o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

– Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti – navodi se u zajedničkom saopštenju.

Na sastanku, koji je inicirao premijer Krivokapić, bilo je riječi o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju i za sve građane Crne Gore.

U saopštenju se navodi da su na sastanku razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema demokratskog, ni ekonomskog napretka zemlje.

– Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca – piše u saopštenju.