Savićeva predala akreditive kralju Felipeu Šestom

37
Foto: casareal.es

Ambasador BiH u Španiji Danka Savić predala je danas akreditive španskom kralju Felipeu Šestom, te izrazila namjeru da u narednom periodu doprinese daljem razvoju odnosa dvije zemlje, posebno kada je u pitanju ekonomska saradnja.

Savićeva je u kraljevskoj palati u Madridu prenijela španskom kralju pozdrave Predsjedništva BiH, te izrazila zahvalnost za dugogodišnju kontinuiranu podršku koju Španija pruža BiH ne samo na humanitarnom, vojnom i ekonomskom planu, nego i u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Španski kralj je tokom razgovora posebnu pažnju posvetio evropskim i evroatlantskim integracijama, pokazujući da dobro poznaje prilike i izazove sa kojim se suočava BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

On je istakao da je na vlastima BiH da ispune tražene uslove i da će od Španije uvijek u tom procesu imati podršku.

Kralj Felipe Šesti je izrazio nadu da će novi sastav Evropske komisije doprinijeti da se, uprkos postojećim izazovima, najbolje afirmiše dalji proces proširenja EU.

On je istakao značaj iskustva koje su stekle španske snage koje su u BiH učestvovale u više misija oko 20 godina, te naglasio da je tako dugo prisustvo stvorilo čvrste emotivne i prijateljske veze između dvije zemlje.

Španski kralj pomenuo je Mostar, u kojem je njegov otac Huan Karlos 2012. godine otvorio Španski trg.

On je izrazio zahvalnost BiH za razumijevanje i podršku koju pruža Španiji u vezi sa pitanjem Katalonije, te poželio Savićevoj uspješan mandat.