SDS i Narodni front razgovarali o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

7
Foto: SDS

Delegacije Narodnog fronta i SDS-a danas su održale prvi sastanak povodom priprema za predstojeće lokalne izbore na kojem je iskazana puna spremnost da se okupe oko zajedničkih kandidata u najvećem broju opština što će biti i slučaj, saopšteno je iz Narodnog fronta.

– U lokalnim zajednicama o kojima se još pregovara, uključujući i Banjaluku, predložili smo da kandidat iskrene opozicije bude onaj sa izbornim legitimitetom prethodnih izbora, odnosno kandidat koji može da politički iznese pobjedu, koji nije izdao principe i vrijednosti na kojima je do sada vodio političke bitke – navodi se u saopštenju.

Iz Narodnog fronta ističu da su to bili principi i kod izbora kandidata za neke druge gradove, te da ne postoji razlog zašto to ne bi bio slučaj i za Banjaluku.

– Razgovarali smo i o mnogim drugim lokalnim sredinama i u najvećem broju gradova i opština postojaće iskren zajednički nastup opozicionih stranaka – saopšteno je iz Narodnog fronta.

Sastanku su iz Narodnog fronta prisustvovali Jelena Trivić, Dijana Ješić, Radislav Dončić, Željko Dubravac i Nikola Brkić, dok su delegaciju SDS-a činili Milan Miličević, Jovica Radulović, Želimir Nešković i Maja Dragojević Stojić.