SDS spao na niske grane: Osmica posredovao između Mektića i vrha stranke, dogovor izostao

93
Foto: faktor.ba

Kao grom iz vedra neba danas je među političkom javnosti odjeknula vijest da Dragan Mektić, doskorašnji visokorangirani funkcioner SDS i bivši ministar u Savjetu ministar BiH, napušta ovu stranku i svoje dalje političko djelovanje nastavlja u DNS-u.

Prema pisanju pojedinih portala, pregovori između Mektića i lidera DNS-a Nenada Nešića traju sedmicama unazad, dok se sa druge strane unutar SDS-a odvijala prava drama.

Rukovodstvo stranke je po saznanjima o Mektićevim namjerama, sada već bivšeg partijskog kolegu od takvih poteza pokušalo odgovoriti, a poziv mu je danas uputio čak i lider partije lično.

Kako saznaje portal Vijesti 365, Mektić ipak nije bilo raspoložen za razgovor sa Šarovićem, te na pozive nije odgovarao, što je lideru SDS-a bilo alarm da u pomoć pozove svog starog prijatelja Osmana Mehmedagića Osmicu, inače bliskog Mektiću.

Kako tvrde izvori portala, Osmica je od Mektića zatražio da prolongira napuštanje partije i „ne razvaljuje kombinaciju pred izbore“.

„Na šta je SDS spao, da Osmica posreduje i sastavlja“, zaključuje izvor.

Sudeći prema raspletu događaja, ni Osmici ubjeđivanje nije pošlo za rukom, jer je lider DNS-a danas potvrdio da sa Draganom Mektićem ima dogovor da nastavi zajedničko djelovanje.