Sedmi simposion „Teologija u javnoj sferi“ od 6. do 9. februara u Trebinju

31
Foto: SRNA (arhiva)

„Teologija u javnoj sferi“, godišnji skup, koji se održava već sedmu godinu zaredom u Trebinju, ove godine biće priređen od četvrtka 6. februara do nedjelje 9. februara 2020. godine.

U organizaciji Centra za filosofiju i teologiju Trebinje, a uz podršku Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, koja je jedan od osnivača ovog centra, ovaj jedinstveni simposion, u već prepoznatljivim formama – panel diskusija, predavanja i promocija – omogućiće razmjenu mišljenja, ideja, utisaka o crkvenim i društvenim temama uopšte, koja zaokupljaju teologiju i sferu javnog djelovanja, a koje će obrađivati teolozi, drugi naučnici i stručnjaci iz raznih oblasti.

Glavno predavanje, na temu: „Episkopsko očinstvo: kako se crkveno tijelo suočava sa simptomima episkopske proizvoljnosti” održaće čuveni teolog prof. dr Hristo Janaras, uz ostale učesnike, teme i događaje u okviru Skupa, koji su prema izvjesnom vremenskom raporedu, a u prostorijama Kulturnog centra Trebinje i Muzeja Hercegovine Trebinje, predstavljeni u detaljnom programu, koji vam dostavljamo.

Prema programu, skup „Teologija u javnoj sferi” završava se nedjeljnim Liturgijskim sabranjem u trebinjskom Preobraženjskom hramu.

Foto: Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska