Sedmoročlana porodica Gambelić iz Nevesinja dobila novu kuću

13
Foto: topportal.info

Sedmoročlana porodica Gambelić iz Nevesinja dobila je novu kuću, zahvaljujući projektu „Srpska kuća“ koji je pokrenulo udruženje „Osmijeh žene“ iz Laktaša.

Akcija za izgradnju kuće Gambelićima pokrenuta je prije dva mjeseca, a nakon što su urađeni pripremni radovi, montažna kuća juče je stigla u Nevesinje.

Foto: topportal.info

Projekat „Srpska kuća“ koji podrazumijeva izgradnju i opremanje montažnih kuća za višečlane porodice pokrenule su Gorica Dodik, Biljana Petković i Jelena Trninić Milićević iz Laktaša.

Nakon što su aktivisti iz Nevesinja izrazili želju da se jedna kuća napravi u Nevesinju i da i oni podrže akciju, za vrlo kratko vrijeme projekat je pokrenut i realizacija se bliži kraju.

Foto: topportal.info

Aktivisti iz Nevesinja kontaktirali Centar za socijalni rad koji je predložio porodicu Gameblić, a potom Opštinu koja je dala podršku projektu i finansirala pripremne radove.

Ovim projektom bračni par Gambelić, koji imaju petoro djece i žive u tridesetak neuslovnih kvadrata, dobiće opremljenu montažnu kuću od 73 m².

Foto: topportal.info

Montaža kuće je u toku. Ostaje još da se urade završni unutrašnji radovi i fasada, a plan je da kuća bude spremna za useljenje u septembru.

Aktivisti iz Nevesinja koji su uključeni u ovu akciju kažu da se na ovome neće stati.

– Kada se završi kuća porodici Gambelić idemo dalje. Nastojaćemo da pomognemo svima koji nemaju uslove za život – kaže aktivista iz Nevesinja Nataša Đogić.

Svi koji žele pomoći da porodica Gambelić dobije novi dom donacije mogu uplatiti na žiro račun 571 090 000 001 51 56 Komercijalne banke, sa naznakom „Kuća – Nevesinje“.