Šekara: Dijalog konstitutivnih naroda, bez stranaca – jedini lijek za BiH

4
Foto: Srđan Šekara

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara smatra da je kreiranje zdravog ambijenta u kojem je moguće postaviti osnov za normalan unutrašnji dijalog konstitutivnih naroda u BiH, lišen stranog intervencionizma, jedini lijek za ozdravljenje i napredak zemlje i da to treba da shvati političko Sarajevo.

– Bilo kakvo pismo koje pišu predstavnici „trojke“, neke zapadne ambasade ili neko drugi ko salvama laži i zamjenama teza blati Republiku Srpsku i njene izabrane zvaničnike, u prvom redu predsjednika Milorada Dodika, neće doprinijeti bilo kakvom suštinskom napretku državne zajednice BiH – rekao je Šekara Srni komentarišući pismo koje su uputili poslanici i delegati „trojke“ institucijama EU i SAD.

On je ocijenio da će to, naprotiv, samo poslužiti kao novi povod brojnim destruktivcima i manipulantima da ovaj prostor i dalje tretiraju kao svojevrsnu laboratoriju za svoje bolesne političke eksperimente.

– To će BiH ostaviti u stanju teško oboljelog pacijenta za kojeg ima nade, ali kojem konstantno daju pogrešnu terapiju i krajnje je vrijeme da političko Sarajevo shvati da je jedini lijek za ozdravljenje i napredak zemlje u koju se toliko zaklinju kreiranje zdravog ambijenta u kojem je moguće postaviti osnov za normalan unutrašnji dijalog konstitutivnih naroda lišen stranog intervencionizma. Bez toga nema ničega, sve ostalo je put u nigdje – naveo je Šekara.

On je dodao da svako nametanje sarajevske političke samovolje podgrijane od strane nelegitimnih stranaca i mentora iz zapadnih ambasada nije, ne može i neće donijeti rezultat koji bi se zvao unitarna BiH, kao ni do sada.

– To treba da je sasvim i svima jasno, baš kao što je jasno da Srbi neće dopustiti da Republika Srpska bude institucionalno obezglavljena, razvlašćena i pokradena – rekao je Šekara.