Šekara: Odbrana i zaštita Republike Srpske mora biti prioritet svakog srpskog političara

6
Foto: Srđan Šekara

Odbrana i zaštita Republike Srpske, njene imovine i punog institucionalnog kapaciteta mora biti prioritet svakog odgovornog srpskog političara i bilo bi krajnje vrijeme da to shvate i u PDP-u, rekao je član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara.

Šekara je rekao da u PDP-u treba da shvate da je to, kako kaže, iznad svake lične frustracije i bezuspješnih pokušaja njenog liječenja prizemnim etiketiranjem političkih rivala i kritikovanjem građana i njihove slobodne volje.

On navodi da se predsjednik i potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović i Igor Crnadak više i ne trude da sakriju da su, kako kaže, ozlojeđeni, zbog činjenice da im građani ne vjeruju i da u njima ne vide nekoga ko može da zaštiti interese srpskog naroda, Republiku Srpsku, njene institucije i nadležnosti koje joj pripadaju.

– Borenović i Crnadak ne trebaju da se čude ukoliko skraćenicu PDP već od danas mnogi budu prevodili kao „plač dvojca poraženog“ – rekao je Šekara za Srnu.

On smatra da poruke tipa „Tražili ste Dodika, eto vam ga“ i etiketiranjem da je „kukavica i folirant“, predstavlja najprizemniju uvredu, ne toliko za predsjednika Republike Srpske, već za veliki broj građana koji su mu dali povjerenje.

Šekara je rekao da Borenović i Crnadak, pošto ne mogu pobijediti Dodika i SNSD iz izbornog ciklusa u ciklus, kao metu biraju njega i građane koji su mu dali povjerenje, ne shvatajući da se, kako kaže, slušajući sugestije i naloge stranih političkih mentora, dodatno guraju u živo političko blato.

– Nema veće greške od one da svojim istupima građanima guraš prst u oko, upućuješ im arogatne, pa i uvredljivo-prijeteće poruke i kritikuješ ih zbog njihove volje koja nije po volji partije koju predvodite, pakujući sve to u providnu i naivnu poruku koju navodno upućujete političkom Sarajevu, koje je, eto, pogriješilo sa partnerstvom, iako je dobro znano da pobjednici sastavljaju vlast na nivou zajedničkih institucija – zaključio je Šekara.