Šekara: Srpska mora da se brani, ali od PDP-a

33
Foto: ATV

Ako je budu branili kao na kongresima SDA ili po receptu počasnog predsjednika partije, koji se međunarodnim mentorima i političkom Sarajevu i javno dodvoravao, hvaleći se prenosima raznih nadležnosti Srpske i ukidanjem njene finansijske nezavisnosti, onda smo zapušili jarak. To je PDP, poručio je Srđan Šekara, član Glavnog odbora SNSD-a, komentarišući slogan PDP za predstojeće Opšte izbore.

Šekara ističe da je javnosti rečeno da će onda kada „pobijedi narod“ birajući Jelenu (Trivić) i Mirka (Šarovića) pokazati kako se brani, kako se služi i voli Republika Srpska, ali je, slučajno izostavljeno, dodaje, da se to čini i sastancima sa nelegitimnim strancem Šmitom.

– Ipak, jedno su u pravu Srpska mora da se brani, ali upravo od PDP-a, njene podaničke politike i onih međunarodnih faktora koji su joj pokrovitelj, a koji su otvoreno neprijateljski nastrojeni prema našem narodu i svemu onome što jeste stvarni ustavni kapacitet Republike Srpske. Difens, difens je sve što mogu poručiti PDP-u jer sve ostalo, da nije žalosno, bilo bi smiješno – zaključuje Šekara.