Selak: Đokić izgubio podršku i manjine koja ga je podržavala po inerciji

47
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik Nezavisnog kluba SP-a u parlamentu Republike Srpske Goran Selak izjavio je Srni da je odluka o raspuštanju banjalučkog Gradskog odbora SP-a „očekivan potez Petra Đokića koji očigledno nije mogao da se uzdrži poslije vijesti o formiranju poslaničkog kluba socijalista, pa je požurio da, ponovo na nelegalan način, rasformira ovaj odbor koji je partiju omasovio i vratio u život“.

– Mislim da je ovim potezom Đokić izgubio i podršku one manjine koja ga je u početku po inerciji podržavala da ostane bar na mjestu predsjednika ukoliko ne može više biti ministar. Članstvo se potpuno ignoriše, partijski organi se zloupotrebljavaju i jasno je da je to kratkog daha – ocijenio je Selak, koji je bio predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka.

Selak je izjavio Srni da „Đokićevo destruktivno djelovanje doživljava zadnje trzaje i da će Socijalistička partija vrlo brzo nastaviti dalje jačanje i rast bez tereta koji, kako kaže, predstavlja Petar Đokić svojim kršenjem statuta i brojnim aferama.

Izvršni odbor Glavnog odbora SP-a donio je sinoć odluku o raspuštanju banjalučkog Gradskog odbora ove partije i formiranju Povjereništva zaduženog za sprovođenje unutarpartijskih izbora u Banjaluci.

Iz SP-a je saopšteno da je ovoj odluci prethodilo isključenje iz partije bivšeg predsjednika Gradskog odbora Banjaluka Gorana Selaka, zbog, kako je navedeno, grubog kršenja stranačkog Statuta.

Prije ove odluke poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko saopštio je na konferenciji za novinare da je pet poslanika koji su do sada djelovali u poslaničkom klubu SP-a formiralo Nezavisni klub ove partije.

Osim Skoke, koji je šef novoformiranog kluba, u njegovom sastavu su Goran Selak, Andrea Dorić, Risto Marić i Savo Vulić.