Šeranić uručio odlikovanja domovima zdravlja

22
Foto: SRNA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio je danas u Banjaluci odlikovanja „Medalja zasluga za narod“ domovima zdravlja u Republici Srpskoj, koje je, povodom 9. januara – Dana Republike, dodijelila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Odlikovanja su uručena direktorima 30 od ukupno 55 odlikovanih domova zdravlja, a Šeranić će naredne sedmice u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu predati odlikovanja i direktorima ostalih domova zdravlja u Republici Srpskoj.

Ministar je čestitao domovima zdravlja i poželio im da odlikovanja sa ponosom ističu i čuvaju, jer ona ostaju kao vječni podsjetnik na to koliko su svojim predanim radom, trudom i profesionalizmom zaslužni za herojsku borbu u spasavanju ljudskih života, na čemu su im zahvalni i Republika Srpska i njene institucije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Foto: SRNA

Odlikovanja su dodijeljena svim domovima zdravlja u Republici Srpskoj za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije kovida 19, izazvane virusom korona.

Za ove zasluge predsjednica Republike Srpske odlikovala je i druge heroje 2020. godine u borbi protiv pandemije virusa korona – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, sve bolnice u Republici Srpskoj, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, kao i Republičku upravu civilne zaštite Republike Srpske.

Odlikovanja predsjednice Republike Srpske uručene su danas domovima zdravlja Banjaluka, Bijeljina, Brod, Čelinac, Derventa, Doboj, Gradiška, Kneževo, Kostajnica, Kotor Varoš, Kozarska Dubica, Laktaši, Modriča, Mrkonjić Grad, Petrovo, Novi Grad, Oštra Luka, Drinić-Petrovac, Istočni Drvar, Prijedor, Prnjavor, Ribnik, Srbac, Stanari, Teslić, Krupa na Uni, Šamac, Šipovo, Lopare i Ugljevik.