Skup podrške poslanicima ispred Socijalističke partije: Zaustaviti cijepanje stranke

206
Foto: Goran Selak/Facebook

Skup podrške Klubu poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je ispred prostorija partije u Banjaluci u organizaciji članova i simpatizera Socijalističke partije (SP) iz najvećeg grada Srpske.

Organizatori skupa pozvali su i predsjednika stranke Petra Đokića da im se obrati i javno obrazloži poslednja dešavanja u SP, ali lider Socijalista nije došao na skup.

Okupljenima su se obratili poslanici Goran Selak i Andrea Dorić, kao i predsjednik regionalnog odbora SP Krajina Milenko Savanović, koji su pozvali na jedinstvo i na dalji rad na jačanju Socijalističke partije.

– Hvala vam što ste organizovali ovaj skup i izrazili podršku narodnim poslanicima. Žao mi je što Petar Đokić nije imao hrabrosti da dođe ovdje pred našu kući i da vam objasni zašto ruši Banjaluku. Ide se dotle da pokušava da stane na put nekim važnim projektima za razvoj Banjaluke, ali neće uspjeti, jer bez obzira šta se desilo, mi ćemo nastaviti da gradimo i razvijamo našu Banjaluku, našu Krajinu i našu Republiku Srpsku. Mjesescima upozoravamo na afere i postupke nekih načih članova, među kojima je i Đokić. On nije odgovarao na pozive. Rekli smo mu da stane, da se okružio poltronima i nesposobnim ljudima, ali on nije htio da sluša ni Banjaluku ni Krajinu. On se i dalje bavi slanjima lažnih saopštenja, spletkama i podmetanjima. Ali nije on Socijalistička partija, mi smo Socijalistika partija. Socijalistička partija su ljudi – rekao je Selak.

On je pozvao na jedinstvo i razum, navodeći da socijaliste niko ne razvija, osim, kako je rekao, Đokić svojim nestatutarnim odlukama.

– Ali to mu neće poći za rukom. Hvala vam još jednom na podršci i nastavljamo dalje da se zalažemo za jedinstvo, rast i jačanje, bez obzira kome to smetalo – poručio je Selak.

Predsjednik Regije Krajina – Izborna jedinica 3 i član Glavnog i Izvršnog odbora SP Milenko Savanović istakao je da su socijalisti danas digli glas protiv samovolje predsjednika i cijepanja stranke i da su pokazali da su za jedinstvo, rad i rezultate.

– Upozoravao sam na sjednicama partijskih organa na loše stvari i probleme koji su ugled partije doveli na niske grane. Zajedno smo upozoravali Đokića da je i on jedan od onih koji griješe i zbog kojih partija trpi štetu, a on je na to odgovorio još većom samovoljom i odlukama koje nemaju uporište u statutu partije. Đokić je taj koji zloupotrebljava organe partije i časne članove Glavnog odbora. A svi koji stoje uz nosioca negativnih pojava su u suštini protiv programskih načela kongresnih dokumenata Socijalističke partije – istakao je Savanović.

Narodni poslanik Andrea Dorić poručila je je neshvatljivo da nekome smeta rast i razvoj Socijalističke partije, što je upravo ono za šta se zalažu i poslanici i Gradski odbor Banjaluka.

– Ne možemo podržati samovolju i ne možemo prihvatiti da je Socijalistička partija privatno vlasništvo jednog čovjeka. Nećemo da naš rad i naši rezultati budu pokriće za bilo čije nečasne radnje. Znamo da imamo podršku članova i istrajaćemo na jedinstvu i daljem jačanju – poručila je Dorićeva.