Slot: Budućnost BiH u EU

7
Foto: ANP/Jeffrey Groeneweg

Ministar spoljnih poslova Holandije Hanke Bruins Slot uvjerena je da je budućnost BiH u EU i da će se nastaviti krupnim koracima ka punopravnom članstvu.

Slotova je u razgovoru sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem istakla kako cijene saradnju sa BiH u kontekstu evrointegracija, ali isto tako i u sferi bezbjednosti i ekonomije.

– Drago nam je da je vaša vizija o evropskoj budućnosti dobila konkretne, osjetne rezultate. Uvjereni smo da je budućnost BiH u EU i da će BiH ubrzati reforme i nastaviti krupnim koracima ka punopravnom članstvu – izjavila je Slotova.

Konaković je zahvalio Holandiji za podršku pri donošenju odluke o otvaranju pregovora BiH sa EU, te dodao da će uprkos izazovima nadležni u BiH učiniti sve da se ispune potrebni uslovi i reforme, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Konaković učestvuje na ministarskoj konferenciji „Pravda za Ukrajinu“ koja se održava u Hagu u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva pravde i bezbjednosti Holandije.