SNSD Banjaluka: Optužnica protiv Dodika udar na Republiku Srpsku i srpski narod

5
Foto: SNSD

Podizanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je udar na Srpsku i cjelokupni srpski narod, zaključeno je na vanrednoj sjednici Savjeta za boračko-invalidsku zaštitu Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

– Cilj je poništenje Republike Srpske i progon i nestanak srpskog naroda sa prostora Srpske i šire – saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Na sjednici je data puna podrška institucijama i političkom vođstvu Republike Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku, kao državniku i narodnom vođi.

– Sve buduće aktivnosti biće koordinisane sa institucijama Republike Srpske. Borci i populacija iz rata, kao posebno svjesna kategorija, biće i dalje ključna brana za bilo kakvo protivustavno ili neprijateljsko ugrožavanje Republike Srpske i našeg naroda – navedeno je u saopštenju.

Sjednici su prisustvovali predstavnici udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić i savjetnik predsjednika Republike Srpske Branislav Okuka.

Prisutni su upoznati sa opštom situacijom nastalom isprovociranim i namjernim potezima Kristijana Šmita i ostalih, sa tendencijom dalje eskalacije.

Sud BiH je u ponedjeljak, 11. septembra, potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio na doradu. U međuvremenu, Sud je odbio zahtjev Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović.