SNSD Banjaluka: Zloupotreba javnog prostora u Banjaluci i nanošenje štete borcima

22
Foto: SNSD

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka ukazao je danas na zloupotrebu javnog prostora u Banjaluci sa insinuacijama i tendencijom prikazivanja Srba kao zločinaca u političke svrhe što je, kako ističu, najprizemniji oblik manipulacije i pokušaj nanošenja štete borcima i stvaraocima Republike Srpske.

U saopštenju, u kojem reaguju na izložbu Instituta za nestala lica BiH u centru Banjaluke u kojoj su predstavljena imena nestalih Bošnjaka, Savjet za boračko-invalidsku zaštitu banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a navodi da su Banjaluka i njene institucije časno iznijeli teret Odbrambeno-otadžbinskog rata.

– Date su ogromne žrtve najboljih sinova koji su sebe ugradili u temelje Republike Srpske. Kako nazvati ovakav podli i prljavi performans? Činom izdaje Republike Srpske. Činom pokušaja neke nove „srebrenizacije“ – navodi se u saopštenju.

Iz banjalučkog SNSD-a oštro su osidili ovakav, kako kakžu, „kvinsliški potez nedostojnog gradonačelnika grada koji je grad heroj, bastion slobodarstva Krajine i šire“.

– Njemu i njegovim zapadnim i sarajevskim mentorima poručujemo: nema prolaska malicioznih ideja i djela jer narod i Banjaluka to nisu i nikada neće dati – navodi se u saopštenju.

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je postavljena izložba sa imenima 7.628 nestalih lica u proteklom ratu, a za kojima se još traga. Republika Srpska traži 1.648 lica nestalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, od kojih 637 boraca i 1.011 civila.