SNSD Istočno Sarajevo: Sve ono što je uradila Cvijanovićeva za Bosića je misaona imenica

21
Foto: SNSD

Iz Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo saopšteno je da bi Mladen Bosić, „da je političar od velikog formata“, bio upućen u to da je u sve što radi Vlada Republike Srpske, uključen i predsjednik Republike, te da upravo iz takvog usaglašenog djelovanja i proističu brojni realizovani kapitalni projekti, kao i više mjera kojima se direktno utiče na poboljšanje kvaliteta života svih građana.

– Sve ono što je uradila Željka Cvijanović kao predsjednik Republike Srpske i ranije kao premijer za njega je misaona imenica – istaknuto je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da „treba imati na umu da je to čovjek koga su savjetovali pojedinci koje je obožavao, a koji mijenjaju stavove na dnevnom nivou i ozbiljnu politiku svode na običnu galamu, i da on ne može ni spoznati ni prihvatiti dimenziju kojom se mjeri broj i vrijednost velikih projekata i brojnih aktivnosti i mjera na dobrobit naroda“.

– Takva jedna lista dobrih i pozitivnih stvari zaista bi ga mogla deprimirati i dodatno osnažiti komplekse sa kojima se bori još od vremena kada nikome nije smio da stane na izbornu crtu, ili kada je morao da drugima prepusti rukovođenje najvećom opozicionom strankom u Srpskoj – istakli su iz Gradskog odbora SNSD-a.

Iz ove stranke Bosiću su sugerisali „da se, prije nego što se opet pozove na narod i to šta je, ko i koliko učinio za njegovo dobro, upita nije li i ta predaja stranačkog trona uslijedila upravo narodnom voljom, koja čak ni njegovom obrazu nije dopuštala da i dalje izigrava lidera i javnost ubjeđuje kako je svaki poraz u nizu dobra škola za buduća vremena“.

– Baš kako je to bilo uzaludno tada, jednako je uzaludno i da sada glumi u svojevrsnom političkom filmu „Spasavanje redova Šarovića“, jer je sasvim izvjesno da će i ovaj, poslije predstojećih izbora, umjesto u Predsjedništvo BiH otići u političku penziju – navedeno je u saopštenju.

Nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH u Izbornoj jedinici dva Mladen Bosić upitao je predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović „zašto nije tražila da Vlada razmatra mjere za ublažavanje udara na život građana povodom svakodnevnog divljanja cijena“.

On ju je u saopštenju upitao i zašto kao neko ko, prema Ustavu Republike Srpske predstavlja jedinstvo svih građana, nije stala u zaštitu velikog dijela tog stanovništva i tražila od Vlade da pomogne ugroženim poljoprivrednicima.