Šolaja: Opozicija vodi međusobne borbe za kandidatska mjesta

46
Foto: Dušica Šolaja

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja izjavila je Srni da Boračka organizacija Republike Srpske nije učestvovala u jučerašnjim protestima organizovanim u Banjaluci.

Komentarišući izjavu poslanika SDS-a Nedeljka Glamočaka da je Udruženje Veterani Republike Srpske zatražilo podršku opozicije, Šolaja je istakla da, imajući u vidu izjave opozicionih poslanika, nameće se utisak da je postojala određena sprega između opozicije i podjedinih organizatora jučerašnjeg skupa.

Ona je naglasila da je doprinos boraca u stvaranju Republike Srpske ogroman i nemjerljiv i da sva nezadovoljstva i zahtjeve treba riješavati kroz nadležne institucije u okviru onog što je moguće i realno.

– Učesnici jučerašnjih protesta obraćali su se onima koji ni do sada nisu riješili niti jedan njihov problem, a neće ni u buduće, osim što su njihovo nezadovoljstvo koristili za prikupljanje političkih poena – istakla je Šolaja.

Jedino na šta je opozicija fokusirana, ukazala je Šolaja, jesu međusobne borbe za kandidatska mjesta na listama, dok im je sve ostalo u drugom planu.