Šolaja Stanivukoviću: Iskoristili ste porodičnu tragediju za sticanje poena

84
Foto: N1

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja rekla je da je razlika između nje i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića u tome što ona nikada nije dobila glasove na ljudskoj tragediji.

Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, Šolaja je rekla da je razlika između nje i Stanivukovića i u tome što ona, za razliku od Stanivukovića, nikada nije na Trgu Krajine dala obećanje da se nikada neće vratiti u Narodnu skupštinu i sve to kasnije pogazila.

Ona je rekla da očekuje verbalne napade od Stanivukovića nakon što joj se na jučerašnjoj sjednici Zakonodavnog odbora obratio riječima: “Ako mi ne usvojite zakon, vidjećeš kako ćeš se provesti”.

Šolaja je navela da je o tome obavijestila rukovodstvo Skupštine, te da će zbog te prijetnje tražiti zaštitu nadležnih organa Srpske, jer se, kako kaže, ne osjeća bezbjedno.

Stanivuković je rekao da su narodni poslanici Dušica Šolaja, Kostadin Vasić i Spomenka Stevanović “lažni poslanici jer je na proteklim izborima izvršena izborna krađa”.

– Kako je moguće da ovi poslanici na 90 odsto biračkih mjesta na proteklim izborima imaju sve glasove – upitao je Stanivuković, koji se založio za izmjene Izbornog zakona BiH i uvođenje skenera na biralištima da bi bila spriječena izborna krađa.

Šef Poslaničkog kluba DEMOS-a Spomenka Stevanović, replicirajući Stanivukoviću, rekla je da on na svakodnevnim sjednicama parlamenta Republike Srpske pokazuje neznanje.

Odgovarajući na njegove optužbe u vezi sa krađom glasova, Stevanovićeva je rekla da je Stanivuković iskoristio porodičnu tragediju za sticanje političkih poena.

Poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić rekao je da su netačni ovi Stanivukovićevi navodi, te da je nekada na izborima imao 10.000 ličnih glasova, a na proteklim izborima 4.000 glasova.

– Ponovite izbore i ja ću svaki put imati isti broj glasova – istakao je Vasić.