Šolaja: Zašto Šarović misli da ovaj narod kratko pamti?

128
Foto: Dušica Šolaja

Član Glavnog odbora SNSD-a Dušica Šolaja smatra da izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića nameću niz pitanja.

Ona je upitala da li Šarović smatra da je zaboravljeno kako SDS provodi privatizaciju preduzeća ostavljajući na desetine hiljada radnika i njihovih porodica bez posla i egzistencije, kao i to da kao gubitnici na izborima 2014. godine formiraju vlast u Sarajevu i cijeli mandat ignorišu stavove institucija Republike Srpske?

– Da li Šarović misli da smo zaboravili kada je poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da ga ne zanima stav institucija Republike Srpske prijeteći podižući prst pred 83 narodna poslanika? Da je zaboravljeno kukavičko bježanje iz prostorija Narodne skupštine svaki put kad smo se izjašnjavali o nacionalnim interesima – upitala je Šolaja.

Ona je izjavila Srni da treba razumjeti da se i današnja, kao i sve ostale izjave Mirka Šarovića tiču opštih mjesta, opštih stvari i ponavljanje fraza.

– Opet ne čujemo jasan i artikulisan stav koji SDS kao najveća opoziciona partija mora i treba imati – kakav je stav o nacionalnim pitanjima koja se tiču Republike Srpske? Kako gledaju u SDS-u na zadnje poteze Kristijana Šmita? Zašto su sankcije predsjednici Željki Cvijanović koje su izrečene zbog čvrstog zalaganja za poštovanje položaja Republike Srpske i njenih nadležnosti predmet izjava Mirka Šarovića – upitala je Šolaja.

Ona je upitala Šarovića da li smatra da drugačije treba postupati kada je čuvanje ustavne pozicije Republike Srpske i naroda u pitanju?

– Mirko Šarović, nažalost, svoju kampanju zasniva ne na argumentima i činjenicama već na uvjerenju i nadi da je sve gore navedno zaboravljeno – zaključila je Šolaja.