Špirić: Republika Srpska će uvijek biti uz Srbe u Federaciji BiH

37
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je danas Srni da će Republika Srpska uvijek, pa tako i tokom virusa korona, biti uz opštine Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Špirić je podsjetio da je Republika Srpska i ranije pomagala opštinama Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

– Danas je stigla prva interventna pomoć iz Kriznog štaba Republike Srpske opštinama Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo. Drvaru je dodijeljeno 16 tona brašna, Grahovu osam tona, Bosanskom Petrovcu osam tona, Glamoču 10 tona, te Istočnom Drvaru 0,25 tona – rekao je Špirić koji se sastao sa načelnicima ovih opština.

Špirić je najavio da će naredna pomoć biti za Dom zdravlja u Drvaru i za druge zdravstvene ustanove u pomenutim opštinama.

– Ono što je optimistično u ovim opštinama jeste da za sada ima samo jedan slučaj zaraze virusom korona, i to u Glamoču. Očekujem da će vlade Livanjskog kantona i Federacije BiH pružiti podršku ovim opštinama u borbi sa pandemijom virusa korona – istakao je Špirić.

On je rekao da je ovo vrijeme kada će Republika Srpska biti zajedno sa građanima opština Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo.

– Ono što je sigurno jeste da niko biti gladan, pokazaćemo solidarnost da zajedno prevaziđemo ovo teško vrijeme – poručio je Špirić.

Špirić je izrazio zahvalnost predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kao i Srbiji, koji, kako je rekao, brinu za stanovnike Drvara, Glamoča, Bosasnkog Petrovca i Bosanskog Grahova.

Sastanku su prisusuvovali načelnici opština Drvar Dušica Runić, Glamoča Nebojša Radivojša, Bosanskog Grahova Milorad Gligić, Bosanskog Petrovca Dejan Prošić i Istočnog Drvara Milka Ivanković, koji su Srni rekli da su neizmjerno zahvalni Republici Srpskoj za pristiglu donaciju.