Srbija ekspresno nadigrala Holandiju i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva

8
Foto: CEV

Odbojkaši Srbije savladali Holandiju sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 27:25, i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva. Srpski odbojkaši će u borbi za finale igrati sa boljim iz duela Italije i Njemačke.

Sjajan meč odigrala je srpska selekcija i opravdala ulogu favorita u ovom duelu. Odličan servis unio je mirnoću u igru odbojkaša Srbije. Prijem je odlično funkcionisao, što je omogućilo Jovoviću da u napadu proigrava na svim pozicijama. Iako se protivnik nije predavao, svi naleti Holanđana su odbijeni i Srbija je ekspresno stigla do polufinala i tako nastavila put ka odbrani titule.

Foto: CEV

Neizvjestan prvi set. Poslije igre poen za poen Srbi su prvi stekli dva poena prednosti. Međutim, Holanđani uspjevaju da poremete srpski prijem, preokrenu rezultat i povedu sa tri razlike. Ipak, Srbi se nisu predavali, uspjevali su da povežu redove i ponovo preokrenu rezultat 21:20.

Nastavljena je velika borba, protivnik je vezao dva poena i poveo. Ipak u finišu seta Srbi su imali više koncentracije i prvi stigli do set lopte. Uslijedio je as servis Lisinca i Srbija dobija prvi set – 25:23.

Foto: CEV

Odlično su Srbi krenuli u drugom setu. Na samom startu su došli do tri poena prednosti. Kako je set odmicao prednost je rasla. Snažnim servisima poremećen je prijem protivnika i na polovini seta Srbija je imala sedam poena prednosti.

Protivnik je uspio da uzvrati, vezao je tri poena i smanjio zaostatak. Srbija održava prednost, a nakon još jednog as servisa Lisinca, u finiš seta ulazi sa pet poena prednosti.

Potom odbojkaši Srbije rutinski privode set kraju – 25:20.

Foto: CEV

Neizvjesno je počelo u trećem setu. Dugo se igralo poen za poen, obje ekipe su bile sjajne na servisu. Prvi do dva poena prednosti su stigli srpski odbojkaši, a na sredini seta Srbija je imala tri razlike – 12:9.

Holanđani su krenuli na sve ili ništa, uspjeli su da priđu na poen zaostatka. Odbojkaši Srbije uspjevaju da odbiju ovaj nalet protivnika i poslije sjajnog servisa Luburića ponovo su došli do tri poena razlike.

Foto: CEV

Finiš seta, a ispostavilo se i meča, donio je puno neizvesnosti. Naši su imali 20:17, međutim, protivnik je izjednačio na 20:20. Nastavljena je igra poen za poen. Ipak, Holanđani prvi stižu do set lopte (24:23). Odbojkaši Srbije su preokrenuli rezultat, a potom iskoristili drugu meč loptu – 27:25.

Foto: CEV