Amidžić: Konakovićeve sulude izjave dokazuju realnost BiH

10
Foto: Klix.ba

Sulude su izjave na konferencijama za novinare ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića i njegovo povezivanje nas iz Republike Srpske sa dešavanjima u FBiH, kaže za RTRS ministar finansija u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić.

– Pokušao sam racionalno da objasnim sebi konferencije za novinare i izjave Elmedina Konakovića. I jedino moje racionalno objašnjenje jeste da je Konaković stvarno imao veze sa šefom narko-kartela, te da je zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci povezao nas iz Republike Srpske sa dešavanjima u FBiH. To je suludo – kaže Amidžić.

Amidžić pita „kakva je to Federalna uprava policije, ako mi iz Republike Srpske možemo da njome upravljamo“.

– Ono što je problem, jeste da ne postoji funkcionalnost, niti mogućnost, kada je u pitanju FBiH, da na jedan sistematičan i efikasan način obavlja poslove koji su im povjereni. Možete zamisliti kada se to izdigne na nivo zajedničkih institucija, koliko je to teško, a nerijetko nemoguće da napravite zajednički konsenzus i dogovor sa toliko partija – kaže Amidžić.

U svakom slučaju, ističe Amidžić, tragikomična i konferencija za novinare i izjave Konakovića.

– Te izjave dokazuju realnost FBiH, ali nažalost i zemlje koja se zove BiH – kaže Amidžić.

Podsjećamo, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković tvrdi da nema bilo kakve veze sa narko-kartelom i da su ljudi hapšeni u akciji „Blek taj dva“ kako bi tužilaštvo od njih „iscijedio“ dokaz protiv njega.

Na konferenciji za novinare, povodom međunarodne policijske akcije „Blek taj dva“ usmjerene protiv najbližih saradnika šefa narko-kartela Edina Gačanina Tita, Konaković je rekao da je prije nekoliko sedmica upozoren da će morati da objasniti veze sa narko-kartelom.