„Srpska kuća“ gradiće dom za šestočlanu porodicu Savić

8
Foto: SRNA

Fondacija „Srpska kuća“ gradiće u opštini Jezero kuću za šestočlanu porodicu Savić.

Predstavnice ove fondacije Gorica Dodik i Jelena Trninić Milićević, zajedno sa partnerima projekta, posjetile su danas ovu opštinu i razgovarale sa načelnikom Snežanom Ružičić. Na sastanku je iskazana želja da se pokrene projekat „Srpska kuća“ za stambeno zbrinjavanje porodice Savić, koja ima i trojke.

Jelena Trninić Milićević je rekla novinarima da su poslije Laktaša i Nevesinja došli u Jezero da grade kuću, jer im se sa velikim entuzijazmom i željom obratila načelnica opštine.

– Mi smo ovoj porodici obećali krov nad glavom. Gradimo montažne kuće koje su komforne i stabilne, a nijedna kuća nije bila ispod 80 kvadrata – rekla je Milićevićeva i dodala da planiraju da od septembra ova djeca u školu idu iz svoje nove kuće.

Foto: SRNA

Ružičićeva, kao i roditelji Smiljka i Zoran Savić, su izrazili veliku zahvalnost za pomoć od fondacije.

Ona naglašava da je ovo za nju jedan od većih praznika i da je ovo mnogo značajno za jednu zdravu, divnu porodicu.

– Svi ih poznajemo godinama i znamo koliko se bore i rade, bave se i poljoprivredom i stočarstvom, a djeca su divno vaspitana i uvijek su bila za primjer – rekla je Ružičićeva.

Zoran Savić ističe da za njih nova kuća znači mnogo jer su živjeli u alternativnom smještaju iz kojeg su morali da se isele i smjeste u kuću kod njegove majke, koja je stara i trošna.

– Samo ja radim, a zaposlen sam u Komunalnom preduzeću. Nedavno smo dobili plastenik. Bavimo se poljoprivredom, nadam se da ćemo uspjeti da i uz pomoć „Srpske kuće“ iškolujemo djecu – kaže Zoran Savić.