Stanić ne vidi ništa sporno u sastanku Trivićeve i Šmita

10
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da je sasvim normalno što će se danas potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić sastati sa Kristijanom Šmitom, koga Srpska ne priznaje za visokog predstavnika.

Stanić je rekao da su i zvaničnici Srbije razgovarali sa njemačkim diplomatom i da je sasvim normalno razgovarati sa svima, iako je Šmit nametnut.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Dragan Mektić kupio stan od Bojana Cvijetića osumnjičenog za trgovinu narkoticima i da li zbog toga treba da bude isključen iz SDS-a, Stanić kaže da se kupovinom stana od osumnjičenog lica šalje ružna poruka i da pravosudne institucije treba da utvrde istinu, te da o isključenju Mektića iz SDS-a još nije razgovarano.

On smatra da je nedopustivo što je današnje skupštinsko zasjedanje bilo kraće od pola sata ako se uzme u obzir koliko novca treba izdvojiti za sjednicu.

– Da li je normalno da danas u Narodnoj skupštini radimo manje od pola časa, a u ovoj instituciji svake godine je sve više zaposlenih – rekao je Stanić u Narodnoj skupštini Republike Srpske i tvrdi da je za ovo odgovorno skupštinsko rukovodstvo.

Vlasti Republike Srpske ne priznaju Šmita na poziciji visokog predstavnika u BiH jer nije izabran uz saglasnost Savjeta bezbjednosti UN. Legitimitet Šmitu spore i Rusija i Kina.

Prvi prvi političar iz Republike Srpske koji se prošlog mjeseca sastao sa Šmitom je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.