Stanivuković ljut na Grmušu – odbornik i kandidat za poslanika gubi podršku PDP-a?

66
Foto: Gorana Jakovljevıć/Anadolu Agency

Zbog nedavnih aktivnosti po pitanju regulacionog plana za centar grada i bivšeg kina „Kozara“, odbornik PDP-a u lokalnom parlamentu Milko Grmuša gubi podršku rukovodstva partije, tvrdi portal Banjaluka.net.

Iako se našao kao kandidat na listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske na predstojećim izborima, mnogi su se iznenadili što je njegovo ime tek na 10. mjestu, s obzirom na to da je bio jedan od najaktivnijih odbornika u aktuelnom sazivu Skupštine grada.

Međutim, ono što mu se zamjera je njegovo često samostalno istupanje bez prethodnog konsultovanja sa vrhom stranke i gradskim odborom, a posljednja dešavanja su za neke kap koja je prelila čašu.

Konfrontacija sa Gradskom upravom i iznošenje stavova koji se kose sa politikom partije, nisu naišli na pozitivne signale pojedinih članova zbog čega se razmatra pitanje njegovog članstva nakon izbora, a možda i mandata u Skupštini grada.

Sam Grmuša nije htio da komentariše ove navode, istakavši da on ostaje vjeran politici PDP-a i onim principima zbog kojih je ušao u politiku, te da ih neće izdati po cijenu gubitka bilo koje funkcije.

Ovo je posredno potvrdio i predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, koji, doduše, nije u PDP-u, ali je nagovijestio da gradonačelnik ne želi da razgovara ni sa svojim odbornicima koji bezrezervno ne podržavaju njegove poteze.