Stanivuković poskupljenje gradskog prevoza gura pod tepih novim performansom

20
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je još jedan u nizu performansa, pa se tako danas dovezao pred komitet SNSD-a u autobusu na kojem su se nalazile fotografije članova SNSD-a Srđana Amidžića, Zorana Popovića i Vlade Đajića i natpis „Ko to tamo krade“.

Da je gradonačelniku bitnije da priredi još jednu predstavu, a ne da da nađe konkretno rješenje, vidjelo se danas kad je opet napadao i etiketirao članove SNSD-a.

A koliko ne mari za potrebe građana pokazuje i činjenica da je u svoje lične svrhe angažovao autobus, dok građani zbog njegovih nepromišljenih odluka od prvog avgusta kartu gradskog prevoza plaćaju dvije marke i 30 pfeninga.

Kako kaže, za svaki problem koji imaju u gradu krivi su mu Srđan Amidžić i Vlado Đajić.

Ono što zaboravlja da je upravo SNSD pokušao da spriječi da gradski prevoz bude najskuplji u regionu, te da su svi ostali glasali da građanima dodatno opterete kućni budžet.

Njega je pred zgradom komiteta dočekao portparol SNSD-a Radovan Kovačević koji je pokušao da razgovara sa njim i pita za razlog ovakvog ponašanja, međutim bezuspješno.

– Došli smo ovde kako bi ove osobe odvezli na pravo mjesto, gdje pripadaju. Oni uništavaju naš grad, oni opstruišu svaku našu odluku – dramio je Stanivuković.

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Na njegovu konstataciju nadovezao se Kovačević koji navodi da gradonačelnik ne mari za građane, već samo traži načine kako da zavede jeftine političke poene.

– Mi smo ih fino dočekali, pokušali razgovarati, a šta oni rade, sviraju nam, ometaju nas. Nekulturni su. Stanivuković za svoje neuspjehe sve krivi osim sebe. Obećavao je besplatan javni prevoz, a evo šta smo dočekali da je on najskuplji – rekao je Kovačević.

Tokom Kovačevićeve izjave, Stanivuković je negodovao i tražio od vozača autobusa da mu svira i prekida ga u njegovom izlaganju, navodeći da on nema pravo da govori.

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Da gradonačelnik ne mari šta drugi misle, pokazala je i situacija kada je jedan od građana prišao prilikom njegovog izlaganja i pokušao da ukaže na probleme sa rupama na ulicama i nedostatkom vode, gdje mu je Draško odgovorio da nije vrijeme za takve stvari da je njegovo izlaganje preče.

Dok Stanivuković upire prst u prethodnu administraciju i krivi ih za sve probleme koji su u gradu, ne shvata da je zapravo on sa svojim odlukama doveo do poskupljenja gradskog prevoza kao i niza drugih problema.