Stanivuković tjera radnike na proteste, a banjalučka naselja bez vode i struje

30
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dok gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković primorava radnike Gradske uprave na proteste i podršku, mještani Donjih Kola, Lazareva i Kuljana svakodnevno se hvataju se ukoštac sa novim problemima.

Vode u Donjim Kolima nema. Mještani kažu, da vodu više čuvaju za stoku nego za sebe.

– Isto je stanje kao i prethodnih dana. Juče bio sa cisternama, ali to što je nasuo u bazen, ode za sat vremena. Ima dosta domaćinstava, to nije rješenje. Evo već jutros nema vode. Ima preko 350 domaćinstava, to je ništa. Pola grada nema vode, ali kod nas je najteža situacija. Vodu više čuvamo za stoku, nego za sebe – rekao je Srđan Ćutković.

O protestima kaže Ćutković, neće trošiti riječi, jer to je, kako ističe, besmisleno.

Međutim, pomenutim problemima u Kolima, nije kraja.

Mještani Donjih Kola kažu da su se godinu dana obraćali gradskim nadležnim službama da se riješi problem sa psima lutalicama. Posljednji slučaj napada pasa lutalica na ovce desio se u januaru ove godine kada su udavili jedno jagnje.

Ništa bolja situacija nije ni u Lazarevu.

Pored toga što vode nestaje s vremena na vrijeme, drvoredi se suše, a prirodni hlad kako kažu, nestaje. Takođe, nema ni struje.

– Imamo problema sa vodom i strujom. Mi imamo problema sa drvoredom. Obraćali smo se Gradskoj upravi. Sade, a ne zalijevaju. To je sramota. Ne mora se to pitkom vodom zalijevati, postoji Vrbanja, Vrbas. Ovo nije prvi put, ni prošle godine se nije zalijevalo. Imamo politiku sadnje, toliko se reklamiramo, a ništa. Dupli drvored je uništen – istako je Igor Vidović.

„Moramo svi izaći“

Nesposobnost da ispuni data obećanja, gradonačelnik Banjaluke prikriva jeftinim i sramnim tjeranjem radnika Gradske uprave da izađu, kako kaže, proteste.

Kako saznaje ATV, njegova sekretarica obišla je sve kancelarije i rekla je da svi moraju prisustvovati njegovom obraćanju koji je počeo prije nekoliko minuta.

Da su vrijedni i pošteni radnici prisiljeni da sat vremena ranije izađu sa posla i slušaju njegovo obraćanje, potvrđuje i viber poruka, koja je u posjedu ATV-a.

Na istoj jasno piše:

„Evo bila šefica, moramo svi izaći u tri ispred zgrade. Zaključavaju se kancelarije, od novembra nećemo imati platu“, stoji u poruci.