Košarac: Bećirović ne radi ništa osim ogovaranja Dodika

12
Foto: SRNA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac poručio je da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović šampion populizma, mahalskih priča i neargumentovanih optužbi, jer jedino što radi jeste ogovaranje predsjednika Republike Srpke Milorada Dodika.

– Više „zeleni“ nego „crveni“ Denis Bećirović ponovo moljaka za intervencije međunarodne zajednice. Mantra mu je uvijek ista – glavni krivac je Milorad Dodik, udar na ustavni poredak i Dejton, suverenitet BiH… – napisao je Košarac na Instagramu.

On je dodao da Bećirović istu priču ponavlja već mjesecima, poput pokvarene ploče.

– Danas je opet imao dnevnu dozu mantranja i trač partije sa šefom Delegacije EU. Tema je naravno Milorad Dodik, jer osim ogovaranja predsjednika Republike Srpke, Denis Bećirović doslovno ništa drugo ne radi – napisao je Košarac, reagujući se na današnji sastanak Bećirovića i šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera.

Košarac je dodao da je čak i Bećirovićevim političkim saradnicima neugodno, te da se, kako kaže, nerijetko izvinjavaju zbog njegovih nesuvislih priča i aktivnosti.