Stefanović i Lukač o unapređenju saradnje dva ministarstva

226
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović razgovarali su danas o nastavku i daljem unapređenju saradnje dva ministarstva, a razmotrili su i mogućnosti realizacije zajedničkih obuka.

Lukač je istakao da je izuzetno zahvalan Ministarstvu odbrane za dosadašnju saradnju, naročito za pomoć u vojnoobrazovnoj oblasti.

On je podsjetio da se, u skladu sa potpisanim Protokolom o školovanju u vojnoobrazovnim ustanovama, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske školuju na Univerzitetu odbrane, kao i da je u ovom trenutku na Vojnoj akademiji u Beogradu šest kadeta MUP-a Republike Srpske.

Stefanović je istakao da je bratska Republika Srpska za Srbiju strateški partner i da su do sada realizovani brojni projekti koji su od izuzetne koristi za svakodnevni život građana.

On je naveo da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije spremni i za intenziviranje saradnje u narednom periodu, posebno u vojnoobrazovnoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.