Stevandić: Partneri iz FBiH nemaju nikakav autoritet

8

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izrazio je razočarenje današnjim sastankom lidera stranaka partnera na nivou BiH i zbog toga što nije urađeno ništa kako bi se stabilizovala situacija u BiH zbog toga što partneri iz Federacije BiH (FBiH) nemaju nikakav autoritet.

– Ovo je velika sramota, ovo je četvrti, peti sastanak gdje mi nemamamo nikakve partnere. Mi imamo partnere koji nemaju vlastiti autoritet, koji moraju sa nekim sa strane da se usaglašavaju – rekao je Stevandić na konferenciji za novinare nakon sastanka koji je održan u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, namjera je da model kojim je sponzorisana rezolucija o Srebrenici bez odluke srpskog člana Predsjedništva BiH, bez saglasnosti Parlamentarne skupštine BiH, Doma naroda ili skupštine entiteta, bude model rada u BiH.

– Zato stalno vrše opstrukcije da bi nama nešto nametnuli. Iako mi u koaliciji poštujemo što dogovorimo, na ove sastanke dolazimo uzalud. Odgovornost je na partnerima iz FBiH koji ne znaju ni šta hoće, ni kako hoće – rekao je Stevandić.