Stevandić: Šmitovo imenovanje nelegalno, Republika Srpska pokazala superiornost

5
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je njemački građanin Kristijan Šmit do sada učinio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i da je najveću štetu nanio svojoj zemlji, dok je Republika Srpska pokazala političku superiornost.

– Mislim da se Šmit upecao na udicu iz Republike Srpske i da smo mi pokazali političku superiornost, jer ćemo natjerati sve da analiziraju njegovo imenovanje i da svi budu upoznati s tim da on nije legalan. On će svojim pokušajima da uvede jednu vrstu nasilja dovesti do toga da ga policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda. Tako da bi on trebalo da bude zahvalan policiji Republike Srpske koja ima obavezu da svakoga brani i one koje narod voli i koje ne voli, a njega očigledno narod u Republici Srpskoj ne voli – rekao je Stevandić novinarima komentarišući Šmitovu najavu da će doći u Republiku Srpsku.

On je istakao da je Šmit do sada, od svih, učinio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i najveću štetu je nanio svojoj zemlji.

Stevandić je poručio da će Republika Srpska preživjeti i Šmita, kao i sve druge.

Kristijan Šmit izjavio je za „Frankfurter algemajne cajtung“ da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, a predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku je zaprijetio da se „spremi na neke neugodne trenutke“ jer, kako je naveo, on uživa imunitet.