Stevandić: Učešće Federacije BiH nije neophodno u definisanju granične linije

42
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da učešće Federacije BiH u definisanju granične linije između Srpske i Federacije BiH nije ni neophodno ukoliko ona to neće.

– Bitno je da im Republika Srpska to ponudi i da oni u FBiH znaju da međuentitetska linija postoji i da ona predstavlja vrstu razgraničenja između entiteta. Ukoliko neće, prinuđeni smo da je sami obilježimo, a oni poslije neka daju primjedbe – rekao je Stevandić za Srnu.

On je naveo da Republika Srpska uvijek poziva na razgovor i dogovor, te da ima odgovor na ultimatume koji stalno dolaze u vidu iznenađujućih odluka Ustavnog suda BiH i onih koji misle da je BiH antisrpska i privatna država isključivo Bošnjaka.

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je da FBiH nije, niti će ikada učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se tiču entitetske linije.

Narodna skupština usvojila je sinoć zaključke o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH prema kojima se, između ostalog, Vlada Srpske zadužuje da nastavi ranije započete pregovore sa Vladom FBiH s ciljem definisanja granične linije između Republike i FBiH, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom.