Stevanović: Nabavićemo četiri respiratora

20
Foto: SRNA

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je danas da će uskoro biti nabavljena četiri respiratora za potrebe zvorničke Opšte bolnice.

Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da je kompanija Alumina obezbijedila sredstva za kupovinu dva respiratora, zvornički privrednici i Gradska uprava za treći, a očekuje se da će sutra biti uplaćena sredstva za nabavku četvrtog respiratora.

– Zvornički privrednici i dalje uplaćuju sredstva i mislim da će do sutra biti dovoljno novca za nabavku četvrtog respiratora – dodao je Stevanović i naglasio da se javljaju i sugrađani koji žive i rade u inostranstvu da pomognu novčano ili u isporuci sanitetske opreme i materijala.

On je zahvalio svima na razumijevanju i podršci u borbi protiv virusa korona.

Stevanović je naveo da je Komunalna policija od početka epidemije izvršila ukupno 555 kontrola poštivanja mjere samoizolacije, te da su do sada izdali četiri prekršajna naloga za kršenje te mjere.

Prema njegovim riječima, u protekle dvije noći nije evidentirano kršenje policijskog časa.

On je još jednom pozivao sugrađane da poštuju uputstva nadležnih lokalnih i republičkih institucija u borbi protiv virusa korona.

– Ako svi budemo dovoljno disciplinovani i ako disciplinu podignemo na još viši nivo, mislim da ćemo izbjeći ono najgore i epidemiju većih razmjera – rekao je Stevanović.

Epidemija virusa korona – provođenje preventivnih mjera u Zvorniku

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik redovno razmatra provođenje mjera prevencije povodom epidemije virusa korona na području grada Zvornika. U srijedu, 25.03.2020. godine nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije niti policijskog časa. Na konferenciji je govorio Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika i komandant Gradskog štaba.

Posted by Zoran Stevanović -Зоран Стевановић on Wednesday, March 25, 2020