Šulić: Dodik trn u oku američke administracije

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je Srni da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik trn u oku američke administracije koja je otišla korak dalje i krenula u obračun sa članovima njegove porodice.

– Rekao bih da me iznenađuju sankcije članovima porodice Dodik, ali aktivnosti američkih diplomata u BiH godinama su bile takve da je i današnja informacija očekivana. Milorad Dodik je trn u oku američke administracije i, uzimajući u obzir da ga svi njihovi udari do sada nisu uplašili niti politički oslabili, otišli su korak dalje i krenuli u obračun sa članovima njegove porodice – istakao je Šulić.

Šulić navodi da će i taj postupak američke administracije biti, na njihovu žalost, pucanj u prazno kao i svi prethodni.

– Siguran sam da porodica Dodik neće pokleknuti ni pred sankcijama, ni pred političkim željama SAD. Svaki njihov atak na Dodika je samo novi dokaz njihove nemoći da upravljaju njegovim odlukama i mislim da je krajnje vrijeme da to i sami shvate – naglasio je Šulić.

On dodaje da su, i pored svih napora Zapada da oslabe Dodika i naruše njegov rejting u narodu, građani Republike Srpske uz svog predsjednika i to su pokazali, ne samo na izborima, već svakodnevno pokazuju pružajući mu podršku dok se nosi sa montiranim političkim procesima.

– Svi ti procesi, pa i ove sankcije, dokaz su njihove nemoći i kao takvi pokazatelji naše snage s kojom se oni ne mogu nositi – naveo je Šulić.

SAD su uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igoru i Gorici, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.