Šulić: Optužnica Tužilaštva BiH – udar na institucije Republike Srpske

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić izjavio je da je podizanje optužnice Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića čin usmjeren protiv svakog građanina Srpske i svih njenih vrijednosti, jer se optužnicom pokušava poniziti i poništiti najviši pravni akt Srpske – njen Ustav.

– Ova optužnica nije personalni udar na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika iako je on godinama trn u oku stranim ambasadama i zvaničnicima Zapada, kao i centrima političke moći u Sarajevu, već je udar na instituciju predsjednika Republike, na Narodnu skupštinu Srpske, na sve naše institucije koje svoje nadležnosti crpe iz Ustava, kao najvišeg pravnog akta – naglasio je Šulić.

Prema njegovim riječima, optužnica je pokazni primjer onoga što je željeni scenario političkog Sarajeva i Zapada – ponižavanje i poništavanje svega što Republika Srpska predstavlja i krojenje BiH po njihovom mjerilu, bez poštovanja zakona, prava i volje građana.

– Siguran sam da predsjednika Dodika, kao i Lukića neće uplašiti optužnicom, niti drugim prijetnjama sa kojima se susreću proteklih sedmica, a Dodik i godinama unazad, jer znaju šta je ono što zastupaju i brane – a to je narod Srpske, to je Republika Srpska – naveo je Šulić za Srnu.

Tužilaštvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.