Šulić: Predsjednik Republike Srpske postupao u skladu sa Ustavom

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je obaveza svih predstavnika institucija da rade u skladu sa Ustavom, što je činio i predsjednik Republike Srpske, te da izabrani zvaničnici mogu biti smijenjeni samo na izborima, a ne montiranim procesima i nametnutim odlukama pojedinaca koji nemaju legitimitet.

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izabran je voljom naroda i to se može promijeniti samo na izborima, kao što su Narodna skupština i Vlada odraz izborne volje – rekao je Šulić Srni komentarišući optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika.

On je naglasio da je obaveza svih predstavnika institucija da rade u skladu sa Ustavom, što je činio i predsjednik Republike.

– Moramo raditi po volji građana a ne stranih ambasada ili nekog samozvanog visokog predstavnika koji se lažno predstavlja. Zbog toga bi trebalo i krivično da odgovara – rekao je Šulić.

On je dodao da će uvijek stajati iza lidera kao što je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik koji je spreman da žrtvuje svoj lični komoditet da bi zastupao interese Republike Srpske.

– Ako neko nije spreman da se susretne sa pritiscima i da te pritiske izdrži u ime i za Republiku Srpsku onda se ne treba baviti politikom i obavljati bilo kakvu dužnost. Institucije Republike Srpske i građani treba da budu na prvom mjestu – zaključio je Šulić.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Advokat iz Beograda Goran Petronijević pokrenuo je inicijativu za formiranje savjeta za odbranu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.