Šulić: Prisustvo posebnoj sjednici najavila većina predsjednika stranaka

46
Foto: SRNA

Predsjednici većine parlametarnih stranaka najavili su prisustvo posebnoj sjednici Narodna skupštine Republike Srpske u ponedjeljak, 6. juna, na kojoj će uvodničar biti srpski član Predsjedništva Bih Milorad Dodik, a potom će se obratiti i ruski ambasador Igor Kalabuhov, rekao je Srni potpredsjednik parlamenta Denis Šulić.

Šulić je rekao da će se poslije ruskog ambasadora u parlamentu obratiti predsjednici svih političkih partija koje su se javile do juče do 16.00 časova.

– Javila se većina, imao sam uvid u to do 12.00 časova, ne bih sada da licitiram da li su još neko javio do 16.00 časpova – rekao je Šulić.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedjeljak, 6. juna, posebnu sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske.

Šulić kaže da je namjera rukovodstva Narodne skupštine da se čuje glas i vlasti i opozicije i svih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj o ovoj važnoj temi ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za region i svijet.

– Mnoge opozicione političke partije su u prethodnom periodu pozivale na sličnu sjednicu, odnosno da se razjasni situacija vezana za eventualne sankcije BiH prema Ruskoj Federaciji. Ova posebna sjednica sazvana je da se na demokratski način i argumentovano raspravlja o svim važnim temama, pa i o toj, ali i svim ostalim međunarodnim izazovima koji su ispred Republike Srpske – rekao je Šulić.

Početak sjednice zakazan je za 15.00 časova.