Šulić: Proces protiv Dodika i Lukića – loša predstava političkog Sarajeva

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić izjavio je da je javnost danas na ročištu u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića svjedočila još jednom činu loše političke predstave u režiji političkog Sarajeva.

– Od samog početka procesa svjesni smo toga da će se kroz postupak svi prijedlozi i zahtjevi odbrane predsjednika Srpske Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odbijati, čak i bez razmatranja, jer je sav ovaj proces politička odmazda prema institucijama u Republici Srpskoj – poručio je Šulić.

On je istakao da svi procesni propusti, odluke i svi dalji koraci Suda BiH služe istoj svrsi – traženju načina da se destabilizuje Republika Srpska i pokuša umanjiti politički uticaj Dodika.

Prema njegovim riječima, na veliku žalost kreatora ovog procesa, podrška koja se daje predsjedniku Dodiku i direktoru Lukiću nije vremenski ograničena, niti uslovljena procesima i rokovima Suda BiH, već je snažna i trajna.

– Kao što smo istakli mnogo puta do sada mi znamo šta branimo – branimo Republiku Srpsku, branimo njene institucije i čuvamo naša ognjišta, za budućnost naše djece. Tu smo poruku i danas poslali iz Sarajeva, iako se njihovi političari i mediji trude da predstave drugačije – naglasio je Šulić za Srnu.

Šulić je dodao da Republika Srpska i njen predsjednik svojim djelovanjem i čuvanjem dejtonskih nadležnosti čuvaju opstanak jedine moguće BiH – one koja poštuje Republiku Srpsku i sve ono što ona jeste, dok su oni ti koji sve to ruše iz mržnje ili nemoći da prihvate da je Srpska postala priznat i poštovan međunarodni partner.

Ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića odgođeno je danas pred Sudom BiH nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banjaluci.

Odbrana je na ovu odluku najavila žalbu, a postupak će biti nastavljen zavisno od odluke Apelacionog vijeća.

Dodik i Lukić su 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.