Šulić: Sankcije Šeraniću – pritisak na ljude iz Srpske koji rade svoj posao

43
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da su američke sanckije ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću još jedan pritisak na ljude iz Srpske koji savjesno rade svoj posao.

– Vodio sam sjednicu Narodne skupštine i nisam se pobliže upoznao sa informacijom. Čuo sam. Šeranić je zaslužio sve pohvale u svom radu. U svom mandatu je veliki posao uradio u vrijeme pandemije. To su svi pohvalili. Imao je sjajnu komunikaciju sa javnošću, smirivao narod – istakao je Šulić.

Prema njegovim riječima, Šeranić se borio da građani Republike Srpske dobiju kiseonik u vrijeme pandemije virusa korona, da se ne dogodio da kiseonika nema u bolnicama.

– Agencija za lijekove BiH nije htjela akreditovati druge za nabavku lijekova, mi smo morali o tome razmišljati i napraviti našu agenciju. „Meser“, koji je jedini akreditovan za uvoz medicinskog kiseonika, nije mogao da dopremi kiseonik u bolnicu u Gradiški i zato smo to morali uraditi – rekao je Šulić za N1.

SAD su uvele danas sankcije ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću i predsjednku Federacije BiH Marinku Čavari, saopšteno je na veb sajtu američkog Mnistarstva finansija.

Na pitanje o sankcijama Rusiji, Šulić je istakao da nema nijedne odluke da su uvedene sancije i da će to tako ostati, te da je i ruski ambasador Igor Kalabuhov danas na posebnoj sjedenici parlamenta Srpske istakao da je BiH prijatelj Rusiji zbog toga što nije uvela sankcije.