Šulić: Trivićeva se, u svojoj nemoći, bavi kafanskim provokacijama

24
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je da Jelena Trivić, koja je kandidat za predsjednika Republike Srpske, ne propušta priliku da pokaže svoje nerazumijevanje politike i svoju frustraciju koju to nerazumijevanje izaziva.

Dokaz za to je, kaže Šulić, njena današnja izjava u vezi sa Pelješkim mostom.

– U vremenu kada Republika Srpska završava most na Savi kod Gradiške, i time otvara novi važan putni koridor, Trivićeva se, u svojoj nemoći, bavi kafanskim provokacijama. To što Trivićeva, čiji je najveći diplomatski domet sastanak sa lažnim visokim predstavnikom Šmitom, daje sebi za pravo da kritikuje nacionalnu politiku Milorada Dodika je novi nivo licemjerja, posebno kada znamo da je kao poslanik u Narodnoj skupštini, svojim napuštanjem sjednica kada se raspravljalo o vitalnim interesima Srpske, pokazala da su joj nalozi Kristijana Šmita i političkog Sarajeva važniji od zaštite interesa naroda – izjavio je Šulić.

On je dodao da narod Lijevča i Kozare ne zaboravlja da je Trivićeva napustila sjednicu Skupštine kada je bilo potrebno da se zaštiti status graničnog prelaza Gradiška. Ona je time, navodi Šulić, direktno stavila granični prelaz Svilaj u povlašteni položaj u odnosu na Gradišku.

– Moram reći da donekle razumijem ove izjave koje su izazvane nervozom gospođe Trivić, jer je ona prirodna za nekoga ko će prije četrdesete godine otići u političku penziju, a kao jedini uspjeh u toj neslavnoj karijeri će moći da navede jedan kompenzacioni mandat kojeg se lažno odrekla – zaključuje Šulić.