Šulić: U vrijeme kada je Šarović donosio odluke u Srpskoj nije bilo penzija, a plate su kasnile

21
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Denis Šulić rekao je da je Mirko Šarović do sada bio poznat kao omiljeni ministar političkog Sarajeva i omiljeni političar Emira Hadžihafizbegovića, a u posljednje vrijeme sve više nastupa i kao osoba sa izraženom amnezijom.

– Kažem sa amnezijom zbog toga što ne mogu drugačije da objasnim činjenicu da Šarović sebi daje za pravo da napada predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog malih penzija i plata u Srpskoj, zbog odlaska mladih, kao i zbog toga što se predsjednica nalazi pod sankcijama Velike Britanije – istakao je Šulić za Srnu.

Šulić je rekao da je očigledno da Šarović zaboravlja da u vrijeme kada je on donosio odluke u Republici Srpskoj penzija nije bilo, da su plate kasnile, kao i da su svi, osim članova njegovog najužeg rukovodstva, željeli da odu iz Srpske.

– Ukoliko se kod Šarovića ne radi o amneziji, onda je riječ o vrhunskom licemjerju. Kada govori o sankcijama protiv predsjednice Cvijanović, Šarović bi morao da zna da je osnova za te sankcije isključivo bila borba za Republiku Srpsku, istu onu Republiku Srpsku i njene interese koje SDS Mirka Šarovića kukavički propusti da brani svaki put kada Narodna skupština Srpske raspravlja o njima – naglasio je Šulić.

On je naveo da je Šarović u tom istom napadu na predsjednicu Cvijanović rekao da se u politici trebamo „mjeriti po tome koliko znamo da radimo svoj posao“.

– Ukoliko Šarovićev posao nije kupovanje nekretnina u Beogradu ili rad u interesu političkog Sarajeva, u svim ostalim poslovima je izuzetno neuspješan, a posebno u poslovima koji su u vezi sa izborima, što će mu narod najbolje objasniti 2. oktobra – rekao je Šulić.

Jedino što raduje u vezi sa političkom karijerom Šarovića, naglasio je Šulić, jeste to što ona odbrojava svoje posljednje mjesece.

– To će biti karijera koja će ostati poznata kao jedinstvena u istoriji politike, jer je obilježena pomilovanjima najvećih kriminalaca, od kojih su neki bili osuđeni i za ubisto – podsjetio je Šulić.

On je istakao da je pred Republikom Srpskom novo povećanje plata i novo povećanje boračkih prava koje Šarović ne pominje, zato što se on u takve teme ne razumije jer nikada nije ni učestvovao u povećanju bilo čijih osim svojih primanja.

– Predsjednica Cvijanović će od oktobra u Sarajevu raditi sve ono što Mirko Šarović ne bi smio ni pomisliti, a to je borba za interese Republike Srpske po svaki cijenu – poručio je Šulić.