Šulić uvjeren da će Republika Srpska iz svega izaći snažnija

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić izjavio je da je Sud BiH pokazao da nije nezavisan nakon što je potvrdio optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića, te izrazio uvjerenje da će Srpska iz svega izaći snažnija.

– Žao mi je što je Sud BiH i ovaj put pokazao da je sve samo ne nezavisan jer je jasno da nisu postupali ni po Aneksu četiri Dejtonskog mirovnog sporazuma, niti po zakonima koji su doneseni u BiH, već ispunjavaju želje takozvanog visokog predstavnika, Nijemca na promašenom službenom putu, Kristijana Šmita – rekao je Šulić Srni.

On je dodao da će Republika Srpska, na žalost svih onih koji danas slave, iz svega ovoga izaći snažnija.

– Ovo što se danas dešava biće samo još jedna epizoda koju će neke buduće generacije učiti u lekcijama besmisla i pokušaja tiranije – naveo je Šulić.

Šulić kaže da danas niko u Republici Srpskoj nije iznenađen informacijom da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića jer godinama i decenijama unazad u političkom Sarajevu prolazi sve ono što je usmjereno protiv Republike Srpske, njenih institucija i građana.

On je dodao da je ipak postojala nada da će ovaj put prevladati razum i da će se oni koji sjede u Sudu BiH sjetiti da su se obavezali suditi po sili i slovu zakona ali, nažalost, nije bilo tako.

Sud BiH potvrdio je danas optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika Srpske“ Miloša Lukića, potvrđeno je Srni iz Suda BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio optužnicu Tužilaštvu na doradu.