Tamindžija: Znanje i rezultati za bolji život

9
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija izjavio je da mu je cilj da utiče da Srpska, prije svega Hercegovina, ima bolji standard, ali i da vjeruje da je narod do sada vidio rezultate rada aktuelne vlasti i da će joj dati prednost na izborima.

Tamindžija je rekao Srni da samo školovani i stručni ljudi mogu da doprinesu da se u Republici Srpskoj živi još bolje i kvalitetnije.

– Kao narodni poslanik pokušavam da dam doprinos za bolji život. Možda se nekome ne dopada način na koji to radim, ali cilj mi je da utičem da Srpska, a prije svega moja Hercegovina, ima bolji standard – istakao je Tamindžija.

On je podsjetio da su realizovani projekti na koje se čekalo decenijama, da su neki u fazi realizacije, a neki tek treba da se započnu.

– Možda ne ide sve dinamikom koju želimo, ali na to utiču različite okolnosti. Za sve ove godine moj tim i ja smo radili i više nego što se moglo da bi ostvarili planirano. Rad je donio plodove, postiglo se mnogo – naveo je Tamindžija i dodao da u Hercegovini, posebno Trebinju i Nevesinju, rezultate vide i najveći kritičari aktuelne vlasti.

Tamindžija je istakao da sve što se realizovalo, i što tek treba, ne bi moglo bez podrške srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, te ocijenio da će im nove funkcije za koje su se kandidovali omogućiti da nastave svoj posao i da podrškom kvalitetnim projektima unapređuju Srpsku i život učine boljim.

Ukoliko neko smatra da se nije radilo dobro, Tamindžija kaže da je trebalo da ponudi bolje i drugačije, jer ozbiljni politički protivnici treba da imaju ozbiljan program, stavove i kampanje.

– Zato smatram i ponavljam da vjerujem da će oni koji treba podržati znanje i rezultate, a rijaliti mogu i da gledaju, pa i prisustvuju zabave radi – naveo je Tamindžija.

On vjeruje da narod prepoznaje znanje i rezultate i da će im dati prednost u odnosu na rijaliti i populiste koji, osim kritike aktuelne vlasti, nemaju niti jedan program koji nude biračima kao razlog zbog koga treba njih birati.

– Na drugoj strani rezultati govore sve – rekao je Tamindžija.

Tamindžija je ocijenio da u nadmetanju za predstojeće parlamentarne izbore nastupi nekih kandidata liče na rijaliti šou, koji svoj glumački talenat pokušavaju da prikažu na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme.

– U ovom nadmetanju za predstojeće parlamentarne izbore evidentno je da neki kandidati uvode novine koje nisu ranije bile dio ovih političkih utakmica – naveo je Tamindžija i dodao da je njemu uvijek na prvom mjestu bilo da potencira znanje i stručnost.

Prema njegovim riječima, primjetno je da nekim kandidatima znanje i stručnost nisu kvalifikacije i da različiti performansi koje izvode na političkoj pozornici možda i nasmiju nekoga i privuku pažnju, ali tu njihova priča počinje i završava.