Tegeltija: Izjava Saracina dokaz da je Dodikov odgovor ispravan i adekvatan

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Današnja izjava specijalnog izaslanika Vlade Njemačke Manuela Saracina koji otvoreno staje na stranu političkog Sarajeva i tvrdi da je Republika Srpska problem u BiH, govori i dokazuje da je stav Dodik adekvatan i ispravan, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milan Tegeltija.

– Stav Dodika je ispravan i predstavlja adekvatan odogovr na takvu pristrasnu i antisrpsku politiku Njemačke – istakao je Tegeltija, reagujući na izjavu Saracina da Srpska ugrožava mir, te da joj zbog toga Njemačka koči već odobrena sredstva.

Tegeltija ističe da izjava Saracina nije problem za opozciju.

– Ali to opoziciji Republike Srpske očito nije problem, jer se prema njihovom odnosu po pitanju stava Milorada Dodika može zaključiti da se oni slažu sa ovim stavom Njemačke o Republici Srpskoj kao glavnom i jedinom problemu u BiH. I da zbog toga neće podržati veto Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva. Ovakva podanička politika opoziciju u Republici Srpskoj je nešto na šta smo nažalost već navikli i to će narod u Republici Srpskoj sasvim sugurno kazniti na predstojećim izborima, jer srpski narod nikada nije bio podanički narod bez kičme – smatra Tegeltija.