Tegeltija sa Marfijem: Nastaviti ekonomske reforme u ovom mandatu

19
Foto: SRNA

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom SAD Majklom Marfijem o planiranim aktivostima u predstojećem mandatu, te su saglasni da je neophodno nastaviti ekonomske reforme, u čemu ovo ministarstvo ima važnu ulogu.

Na sastanku je istaknuto da je resor finansija ključan za funkcionisanje institucija, ali i sprovođenje ekonomskih reformi koje su u fokusu rada Savjeta ministara, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Tegletija je naglasio da je priprema nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu jedan od glavnih prioriteta u predstojećem periodu jer je trenutno na snazi Odluka o privremenom finansiranju za prvi kvaratal ove godine.

Prema njegovim riječima, finansijska i fiskalna stabilnost su glavni preduslov za uspješno sprovođenje ekonomskih reformi, kao i saradnja s međunarodnim finansijskim institucijama koje su ključne za započete i planirane infrastrukturne projekte u BiH.

Na prvom bilateralnom sastanku Marfi je čestitao Tegeltiji na imanovanju i poželio mu uspjeh u budućem radu na čelu Ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.