Tegeltija: U Sarajevu sam izložen ugrožavanju fizičkog i ličnog integriteta

18
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija objavio je na svom Fejsbuk profilu tekst gdje kaže da je obavljanje njegove dužnosti predsjednika VSTS, izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom ugrožavanju fizičkog i ličnog integriteta.

Navodi da je sve sa ciljem eliminacije sa mjesta predsjednika, a što, kako piše, iako potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija, pa i, kako ističe, dijela međunarodne zajednice i OHR.

Zato, kako kaže, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje.

– Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, fizički dalje da budem prisutan u Sarajevu ili FBiH uopšte, a da ne budem dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti, uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života – napisao je Tegeltija.

Kaže da je postalo posve jasno, kada je u Sarajevu ili FBiH da je dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti bez ikakvih granica.

– Svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju, postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan – istakao je Tegeltija.