Tim poslije preokreta u maratonskom meču savladao Zvereva i osvojio Ju-Es open

18
Foto: US Open/Twitter

Austrijanac Dominik Tim savlado je Nijemca Aleksandra Zvereva sa 3:2 po setovima 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 i osvojio titulu na Ju-Es openu. Meč je trajao četiri sata igre.

Dominik Tim je novi šampion Ju-Es opena, ovo je njegova prva grend slem titula. Poslije velike borbe i preokreta uspio je da nadigra Zvereva, koji je ispustio dva seta i brejk prednosti u trećem setu. Austrijanac se nije predavao smogao je snage da dođe do kompletnog preokreta i u velikom stilu, posle taj-brejka odlučujućeg seta, osvoji trofej.

Zverev je sjajno ušao u meč, u trećem gemu oduzeo je servis protivniku i došao do brejka prednosti. Kako je vrijeme odmicalo bivao je sve sigurniji, a protivnik je sve više griješio, što mu je olakšalo posao. U sedmom gemu dolazi do drugog brejka, potom je bio siguran na svoj servis – 6:2 u prvom setu.

Drugi set doneo je istu sliku na terenu. Ponovo je Zverev uz dva brejka prednosti stigao do 5:1. Tada ka oda se probudio Tim i pokušao da se vrati u meč, osvojio je, uz jedan vraćeni brejk, tri vezana gema – 5:4. Ipak Zverev nije dozvolio da se set još više zakomlikuje osvaja svoj servis za 6:4 u drugom setu.

Nijemac je ponovo oduzeo servis protivniku u trećem gemu. Tim je uzvratio, u četiri navrata je stizao do brejk prilike, i uspio da vrati brejk – 2:2. Igra se rasplamsala, velika borba vodila se za svaki poen. Oba tenisera su uspjela da sačuvaju servise, iako su se suočavali sa brejk loptama protivnika – 4:4.

U desetom gemu Tim na servis Zvereva osvaja brejk i set loptu, koristi je i smanjuje prednost protivnika na 2:1 u setovima.

Meč kao da je tek počeo. Tim je djelovao sve sigurnije i konstantno je prijetio na servis protivnika. U šestom gemu propustio je dvije brejk lopte. Izgubljeno je nadoknadio u osmom kada je oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:3. Potom je osvojio i svoj servis – 6:3 u četvrtom setu.

Na startu odlučujućeg seta Tim je stigao do brejka prednosti. Međutim, Zverev uzvraća istom merom – 1:1. U osmom gemu Nijemac oduzima servis protivniku, Tim uspjeva da vrati brejk i produži meč. Rovovska borba je nastavljena, Austrijanac pritiskao servis Nijemca i došao do brejka i poveo sa 6:5.

Tim nije iskoristio priliku da servisom reši meč u svoju korist, dozvolio je protivniku ribrejk – 6:6.

Pobjednik je odlučen u taj-brejku petog seta. Na startu perioda teniseri su razmijenili po jedan mini-brejk, a prvi je do prednosti došao Zverev. Potom Tim koristi duplu servis grešku protivnika i stiže do prednosti. Prvi je do meč lopte stigao Austrijanac i to dvije vezane, obe nije iskoristio. Međutim, Tim je bio neumoljiv ponovo je oduzeo servis protivniku i došao do nove meč lopte, koju je iskoristio – 8:6 u taj-brejku.